Mafija nas spašava od krize?

Znate li koliko teži milijun dolara, u kešu? Preferirate li veliku, raskošnu prtljagu i praktične novčanice u apoenima od 100 američkih dolara, tegliti ćete 10 kilograma. No, odlučite li se za nešto sofisticiraniju, europsku varijantu u novčanicama od 500 eura, možete proći s laganom i elegantnom torbicom koja teži samo dva kilograma.

Planirate li biti dio mafije i baviti se ovim profitabilnim biznisom, korisno je znati ovaj podatak. Kada bi mafija raspisala natječaj, vjerojatno je da biste se natjecali za zaposlenje u nekom od ovih osam odjela: odjel za ilegalnu trgovinu oružjem, odjel za ilegalnu trgovinu drogom, odjel za pranje novca, odjel za kompjuterski kriminal, odjel prostitucije i pornografije, odjel ilegalne imigracije, teroristički odjel, te odjel skupocjenih umjetnina.

Talijanska mafija dnevno utrži oko 250 milijuna eura.

Mafijaška hobotnica je i dalje neuništiva, te uvijek aktualna. Dok je hobotnica koja pogađa nogometne rezultate totalno out, sve do sljedećeg svjetskog nogometnog prvenstva, mafijaška svoje pipke proteže po cijelom svijetu i neumorno grabi, uglavnom gotovinu. Oni koji misle da globalna kriza nemilosrdno pogađa sve – varaju se. Posao mafije cvjeta, kao nikada prije. Stručnjaci u Hrvatskoj procjenjuju da se samo na trgovini narkoticima godišnje zaradi oko tri milijarde kuna. Naši prekomorski susjedi daleko su „napredniji“ – talijanska mafija dnevno utrži oko 250 milijuna eura. To je oko 10 milijuna eura na sat ili 160.000 eura svake minute. Tako barem kažu podaci udruženja Confesercenti, jednog od vodećih poslovnih udruženja u Italiji.

Godišnji izvještaj antikorupcijske grupacije SOS Impresa govori pak kako se očekuje da će prihodi talijanskih mafijaških grupacija i dalje rasti. Ukupan promet prošle godine dosegao je  140 milijardi eura, s prihodima od preko 100 milijardi eura. To je gotovo 9% talijanskog BDP-a. Osim ‘bankarskih’ poslova, mafija u Italiji okušala se i u prehrambenoj industriji. Najnoviji posao im je krivotvorenje talijanskih prehrambenih proizvoda – one lošije kvalitete prepakiravaju u ambalažu vrhunskih brendova. Prema talijanskim medijima, na tržištima se tako zaradi i do 60 milijardi eura.

Mafija nas spašava od krize?

U doba kada banke kredite više ne „dijele“ šakom i kapom, kada se pažljivije nego ikad provjerava kreditna sposobnost tražitelja kredita, bilo da se radi o korporacijama, srednjim, malim poduzetnicima ili pak fizičkim osobama, mafija je spremna ulagati. Dapače, njihovi financijski stručnjaci pokušavaju investirati što više. Ovo je idealan trenutak da bogatstvo mafije operu – na 90°, do savršene bjeline i čistoće. Ruska je mafija, inače prva na ljestvici brojnosti i utjecaja u svijetu, mizernim dijelom svoje zarade već pokupovala neke od najreprezentativnijih nekretnina posvuda u svijetu, pa čak i u Hrvatskoj. Druga na ljestvici, talijanska mafija, usmjerila se na investiranje novca u hrvatske kockarnice te ugostiteljstvo i turizam. Kolumbijska, treća u nizu, nije direktno povezana s našim teritorijem, no poznata je poveznica kolumbijskih narkokartela i talijanskih mafijaša, a bilježi se i povratak starim balkanskim rutama.
Neki bi rekli: mafija nam je uzela, mafija će i vratiti. Prema životnim zakonima, ovo bi mogao biti idealan scenarij. Uz antikorupcijske borbe i borbe protiv organiziranog kriminala koji u svijetu traju već desetljećima, a donose slabašne rezultate, ne preostaje nam drugo nego da čekamo i – dočekamo.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber