Krenule solidarne naknade na računima struje

Već smo pisali o solidarnoj naknadi što možete pročitati OVDJE, a sada slijedi nastavak sage.

Iz Banskih dvora stižu tvrdnje da će trošak od 200-ak milijuna kuna preuzeti opskrbljivači struje, iz HEP-a to potvrđuju, no ostali opskrbljivači tvrde da se još uvijek pregovara.

Vladinim vaučerima za električnu energiju pokrit će se 123 tisuće socijalno ugroženih građana, zbog čega će računi biti veći od 6 do 9 kuna. 

Novi namet koji ćete vidjeti na računu za struju od listopada zove se solidarna naknada čime će se, kako je već navedeno, podmirivati računi električne energije za najugroženije sugrađane.

Točna tarifa solidarne naknade iznosi 3 lipe po kilovatsatu plus PDV, što znači da bi mjesečni račun prosječnog hrvatskog kućanstva, koji otprilike iznosi 225 kuna, porastao za 8, odnosno na 233 kune.

HEP umiruje potrošače i tvrdi da neovisno o načinu provedbe naplate socijalne naknade, konačna cijena za kupce električne energije neće se mijenjati.

Zanima Vas koje sve naknade plaćate na računu za struju? Nazovite nas na 01/555 0666 i porazgovarajte sa savjetnikom za energiju.

Ne želite da vam HEP bude opskrbljivač? Postupak promjene je vrlo jednostavan – provjerite OVDJE.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Kontakt

ONLINE KUPOVINA

Kompare poklon bon Postupak ugovaranja Načini plaćanja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

GDPR Opći uvjeti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Politika obrade osobnih podataka Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38