Kompare pomaže mladima s osnovama financija

Povodom prvog Europskog tjedna novca (9.-13. ožujka 2015.) Hrvatska udruga banaka(HUB) je odlučila potrošiti nešto novca na educiranje mladih o osnovama osobnih financija, a kompare.hr je dao svoj doprinos pripremom obrazovnih materijala.
Za mlade u dobi od 14 do 18 godina kompare.hr je pripremio “Exelicu”- interaktivnu tablicu koja pomaže mladima da kvalitetnije raspolažu svojim novcem i vremenom i “Uštedi matematikom” prezentaciju o matematičkim trikovima i kraticama kojima se bilo tko može služiti u svakodnevnom životu.

Iako ograničene zadanim formatom exel tablice (uvjereni smo da bi mobilna aplikacija bila primjereniji način komunikacije sa srednjoškolcima u 2015. godini) mlade bistre i kreativne glave u kompare.hr-u su u nekoliko dana kreirale interaktivni alat koji može koristiti mladima da džeparac, eventualnu zaradu, ali i svoje vrijeme pametnije troše i drže pod kontrolom. Prezentacija “Uštedi matematikom” pokušaj je da se kroz pet jednostavnih i lako razumljivih matematičkih operacija pomogne mladima da koriste matematiku u svakodnevnom životu.
“Exelica” i “Uštedi matematikom” mogu se preuzeti na stranicama HUB-a: http://www.hub.hr/hr/obrazovni-materijali-o-osnovama-financija, a pametna ušteda se pronalazi na kompare.hr.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!