Kako se obraniti od nelegalnog otkaza?

Mirko radi za veliko državno poduzeće već godinu dana, no dogodilo se da mu je uručen izvanredni otkaz bez objašnjenja. Saša radi za malu privatnu firmu koja mu nakon 3 godine i svađe s vlasnikom firme uručuje također izvanredni otkaz. Obojica nemaju ni najmanju ideju kako riješiti nastalu situaciju, vratiti posao ili pak dobiti nekakvu naknadu za pretrpljeni događaj.

Kako se obraniti od nelegalnog otkaza?

Ovdje nastupa Pravna zaštita, jedino osiguranje na hrvatskom tržištu koje osiguraniku nudi besplatno zastupanje u pravnim postupcima ukoliko su oni opravdani, pravno savjetovanje u bilo kojem trenutku, bilo online, telefonom ili osobno te pokrivenost događaja nastalih u većem dijelu europskog kontinenta.

Ukoliko su Mirko i Saša ugovorili policu Pravne zaštite, nakon ovakvog prekida radnog odnosa imaju na raspolaganju Ergov tim odvjetnika i savjetnika koji će ih voditi kroz situaciju kako bi Mirko i Saša kao njihovi klijenti najviše profitirali.

Koja je procedura?

Proceduru zapravo nalaže Zakon o radu prema kojem mora najprije ići pokušaj nagodbe, zatim žalba i sud ukoliko nagodba osiguranicima nije zadovoljavajuća.

U Mirkovom slučaju češće će dolaziti do nagodbi jer je riječ o velikim sustavima s kojima bi spor trajao relativno dugo, a ishod bio moguće loš za Mirka. Saša i drugi osiguranici sa sličnim slučajem češće će ići u spor ukoliko je došlo do svađe i netrpeljivosti između nadređenih i ‘oštećenog’ zaposlenika, a ukoliko postoji mogućnost vraćanja zaposlenika na posao, vjerojatno će se zadovoljiti mirnom i kompromisnom nagodbom.

Najveći plus ovog osiguranja je definitivno to što Mirko i Saša ne moraju znati Zakon o radu niti sve zamke u zakonodavstvu kako bi bili sigurno u to da ih netko neće preveslati. U svako doba dana imaju pravo na online pravno savjetovanje s ERGO odvjetnicima i savjetnicima, te mogu zatražiti savjet ERGO stručnjaka telefonski ili osobno.

Paketi koji pokrivaju radno-pravnu zaštitu između kojih Mirko i Saša mogu birati odnose se na pravno zastupanje ispred suda i pravno zastupanje pred poslodavcem i sudom.

Za više informacija i pitanja odgovara li vašim potrebama ovakva zaštita, nazovite 01/555 0666 ili pošaljite upit na osiguranje@kompare.hr.hr.

U kojim još slučajevima možete koristiti pravnu zaštitu, pročitajte ovdje.

 

Ugovori ERGO pravnu zaštitu!

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber