Kako se obraniti od nelegalnog otkaza?

Mirko radi za veliko državno poduzeće već godinu dana, no dogodilo se da mu je uručen izvanredni otkaz bez objašnjenja. Saša radi za malu privatnu firmu koja mu nakon 3 godine i svađe s vlasnikom firme uručuje također izvanredni otkaz. Obojica nemaju ni najmanju ideju kako riješiti nastalu situaciju, vratiti posao ili pak dobiti nekakvu naknadu za pretrpljeni događaj.

Kako se obraniti od nelegalnog otkaza?

Ovdje nastupa Pravna zaštita, jedino osiguranje na hrvatskom tržištu koje osiguraniku nudi besplatno zastupanje u pravnim postupcima ukoliko su oni opravdani, pravno savjetovanje u bilo kojem trenutku, bilo online, telefonom ili osobno te pokrivenost događaja nastalih u većem dijelu europskog kontinenta.

Ukoliko su Mirko i Saša ugovorili policu Pravne zaštite, nakon ovakvog prekida radnog odnosa imaju na raspolaganju Ergov tim odvjetnika i savjetnika koji će ih voditi kroz situaciju kako bi Mirko i Saša kao njihovi klijenti najviše profitirali.

Koja je procedura?

Proceduru zapravo nalaže Zakon o radu prema kojem mora najprije ići pokušaj nagodbe, zatim žalba i sud ukoliko nagodba osiguranicima nije zadovoljavajuća.

U Mirkovom slučaju češće će dolaziti do nagodbi jer je riječ o velikim sustavima s kojima bi spor trajao relativno dugo, a ishod bio moguće loš za Mirka. Saša i drugi osiguranici sa sličnim slučajem češće će ići u spor ukoliko je došlo do svađe i netrpeljivosti između nadređenih i ‘oštećenog’ zaposlenika, a ukoliko postoji mogućnost vraćanja zaposlenika na posao, vjerojatno će se zadovoljiti mirnom i kompromisnom nagodbom.

Najveći plus ovog osiguranja je definitivno to što Mirko i Saša ne moraju znati Zakon o radu niti sve zamke u zakonodavstvu kako bi bili sigurno u to da ih netko neće preveslati. U svako doba dana imaju pravo na online pravno savjetovanje s ERGO odvjetnicima i savjetnicima, te mogu zatražiti savjet ERGO stručnjaka telefonski ili osobno.

Paketi koji pokrivaju radno-pravnu zaštitu između kojih Mirko i Saša mogu birati odnose se na pravno zastupanje ispred suda i pravno zastupanje pred poslodavcem i sudom.

Za više informacija i pitanja odgovara li vašim potrebama ovakva zaštita, nazovite 01/555 0666 ili pošaljite upit na osiguranje@kompare.hr.hr.

U kojim još slučajevima možete koristiti pravnu zaštitu, pročitajte ovdje.

 

Ugovori ERGO pravnu zaštitu!

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
kompare.hr stranica zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možete pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber