Prtljažnik automobila: Kako ga kvalitetno organizirati

Bez obzira na to vozite li maleni gradski automobil ili prostrani SUV, jedno je sigurno – prostora u prtljažniku nikada nema dovoljno.

kompare_prtljaznik

Odrediti što vam doista treba u prtljažniku nije nimalo lako. Pogotovo ako pripadate onoj većini koja o tomu pretjerano ne razmišlja dokle god ostaje dovoljno mjesta za ugurati još jednu sitnicu. Kvalitetnom organizacijom prtljažnika dobit ćete na prostoru, ali i na vremenu. Jednom kada stvari posložite kako treba, uvijek ćete znati gdje su.

Izbacite sve van

Želite li doista napraviti reda u prtljažniku, najbolje je krenuti ispočetka. Kada počnete vaditi sve što ste s vremenom utrpali unutra, velika je vjerojatnost da ćete sami sebe iznenaditi. Nakon toga temeljito usisajte i očistite taj prostor.

Što vratiti?

Ako od stvari koje ste godinama držali u prtljažniku možete napraviti respektabilnu izložbu na otvorenom, morat ćete razmisliti što vam je doista potrebno. Primjerice, doista nema potrebe da vam peraje i maska za ronjenje zauzimaju prostor zimi, a lopata za snijeg ljeti.

Obavezna oprema

Osnovu organizacije svakog prtljažnika čini obavezna oprema. To je oprema za koju zakonodavac nalaže da mora biti u svakom vozilu. Čine je rezervni kotač i pribor za mijenjanje, kutija prve pomoći, reflektirajući prsluci i sigurnosni trokut. Dobro je imati i odgovarajuće žarulje, ako ne koristite ksenon svjetla. Pametno je imati i osigurače koji ne zauzimaju mnogo mjesta.

Kablovi za paljenje, trebaju li ili ne?

Ako vam se nikada do sada nije dogodilo da vas je „izdao” akumulator, čestitamo. Ako jest, onda već znate da se možete pouzdati u dobrotu stranca koji će vam posuditi kablove za paljenje. Jednako tako znate da nije zgorega imati vlastite. Stoga, ako imate više slobodnog vremena nego mjesta u prtljažniku, nemojte ih stavljati i obratno.

‘Dodatna’ oprema

Pod dodatnom opremom prtljažnika smatramo sve ono što često koristite na putovanjima, a ne zauzima previše mjesta. Ljeti nije zgorega nositi dekicu s tvrđim dnom, pogodnu za kratki izlet u prirodu. Ako uživate u šopingu, a usto volite prirodu, u prtljažniku ćete uvijek imati i vrećice za kupovinu.

Organizatori

U posljednje vrijeme u svijetu automobila pojavio se čitav jedan novi segment dodataka za putovanje, takozvanih organizatora prepunih džepova. Mogu se, primjerice, objesiti između dva sjedala, iza sjedala, sa strane. Postoje i oni koji se montiraju na stražnju klupu, pa u njih možete ugurati čitavo čudo malih dodataka poput švicarskog nožića, ručne svjetiljke i ostalih minijaturnih pomagala.

Usporedite osiguranja, kupite online i uštedite. Kliknite! →

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber