Kako odabrati idealnu eksternu bateriju za mobitel

Iako je vrijeme mobitela kojima baterija traje po tjedan dana odavno prošlo, uz eksternu bateriju ipak možete biti mirniji. Ako si je još niste priskrbili, proučite ove detalje i pronađite idealnu za svoj džep i novčanik.

eksterna-baterija

O čemu se radi (i zašto vam treba)

Jednostavno rečeno, eksterna baterija je mali, prijenosni izvor energije za vaše elektroničke uređaje, a spaja se putem USB utora. Uz taj praktičan “akumulator” i bez pristupa utičnici možete jednako brzo, čak i brže napuniti svoj smartphone, laptop ili fotoaparat.

 

Zašto je dobro imati eksternu bateriju? Pa, sigurno vam se barem jednom dogodilo da ste na cesti s pokvarenim automobilom i hitno trebate nazvati susjeda mehaničara, a mobitel otkaže suradnju. Ili da prijatelju ili dragoj morate javiti da kasnite na dogovor, a nemate s čim. Kad vam se dogodi, sjetit ćete se ovih redaka i zapitati zašto niste uložiti kojih stotinjak kuna u vlastiti mir.

 

Što točno (i gdje) tražiti

Kao i kod drugih stvari i robe, izbor eksternih baterija je poprilično velik. Na vama je da odlučite i odaberete što vam točno treba. Počevši od veličine, možete nabaviti baterije velike poput upaljača do “ciglica” koje su teže, ali, naravno, i nemjerljivo jače. Ako na raspolaganju želite imati više snage za više uređaja bez dodatnih punjenja same baterije, gledajte uređaje nešto većeg cjenovnog razreda.

 

U tom slučaju dobro će vam doći i baterija s više USB portova (po mogućnosti litij-polimerska) koja dolazi i s više različitih kablova i nastavaka za spajanje mobitela ili tableta. Gdje ih pronaći? Danas svaka trgovina s elektronikom drži razne primjere takvih baterija, od baterija-privjesnica do punokrvnih komada za simultano punjenje uređaja na, recimo, dužem putovanju. Naravno, posjet Googleu nikad ne razočara, a online kupovinom možda čak uspijete i uštedjeti.

 

Kako pronaći idealnu vanjsku bateriju

Za početak procijenite koliko vam snažna baterija treba. Provjerite miliamper sate, odnosno kapacitet svog mobitela ili drugog uređaja za koji ste sigurni da ćete najčešće puniti. Uzmimo da su u pitanju mobitel s 2000 mAh i tablet sa 7000 mAh. Ako želite imati cijelo jedno punjenje za oba uređaja, birat ćete bateriju s minimalno 9000 mAh.

 

Druga stvar na popisu je amperaža. Portovi za punjenje dolaze u dvije verzije, od 1 ampera i 2.1 ampera. Razliku ćete osjetiti u brzini punjenja. Ako planirate puniti tablet ili laptop, a usput na njemu nešto i raditi, slabija amperaža neće moći puniti bateriju jednako brzo koliko je vi trošite.

 

Ako ste u prilici, odaberite eksternu koja uz sve potrebne karakteristike ima i led indikator napunjenosti, odnosno ispražnjenosti. Dobro će vam doći, naročito u razdoblju dok još “odmjeravate” performanse koje nudi.

 

Usporedite i odaberite najpovoljniju mobilnu tarifu! →

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber