Kako izgleda proces ugovaranja osiguranja?

Nakon što ste korak po korak napravili usporedbu ponuda osiguravajućih kuća i odlučili se za jednu, kontaktirao vas je agent. Slijedeći korak prema ugovaranju police osiguranja je kreiranje ponude. Zvuči čudno, no ponudom ugovaratelj nudi sebe (ili svoju imovinu ili nešto drugo) osiguravajućoj kući da ga osigura.

Zato ponuda treba biti što detaljnija i što točnija.Važno je utvrditi što točno želite ili ne želite osigurati i što točno ulazi u ponudu. Primjerice, osiguravate li nekretninu, budite sigurni što točno pokriva osiguranje: stvari u garaži i spremištu, krov, prozori, umjetnine, novac… Važno je i od kojih su sve rizika osigurane; poplava, potres, požar, izljev vode, razbojstvo…

Opći dio ponude osiguranja odgovara na pitanja: tko ugovara osiguranje, tko je osiguran, što se točno osigurava, na koji iznos su osigurane osobe ili stvari, kolika je godišnja premija… Poseban dio ponude za životno osiguranje čine takozvana „zdravstvena pitanja“. Nije svejedno jesmo li zdravi ili dugi niz bolujemo od neke bolesti. Važno je i kako živimo – pušimo li, jesmo li pretili, imamo li povišen tlak, bavimo li se rizičnim zanimanjem ili rizičnim sportom. Sve su to faktori koji utječu na povećanje rizika zbog kojeg će osiguravatelj na temelju stručne procjene povisiti premiju koju plaćamo.

Nakon ispunjavanja ponude slijedi uplata premijske rate. Ukoliko postoje odstupanja od uobičajenih rizika, biti će zatražena dodatna dokumentacija, pojašnjenja i procjene. Tek kada osiguratelj procijeni ponudu i utvrdi koliki rizik preuzima na sebe, prihvatiti će (ili odbiti) vašu ponudu i izdati policu osiguranja.

Policu usiguranja primit ćete osobno ili poštom, a njen sastavni dio su i opći uvjeti – pročitajte ih. Pročitajte i samu policu osiguranja kako bi utvrdili jesu li svi podaci, datumi, lokacije, imena i slično, točno napisani.
Mnogi bi rekli – tu je kraj. Uglavnom jest, no dobro je s vremena na vrijeme provjeravati situaciju na tržištu i uspoređivati svoju policu s trenutnom ponudom konkurencije. Možda možete i bolje.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber