Kako hrvatski osiguravatelji podnose krizu?

Tijekom četiri krizne godine hrvatski osiguravatelji su uspjeli održati rast profitabilnosti i izbjeći pad premija više od srednjoeuropskog prosjeka. Zaključak je to istraživanja konzultantske kuće Roland Berger i EFMA, neprofitne udruge banaka i osiguravatelja.

Prema pisanju liderpress.hr-a, hrvatski osiguravatelji su u odnosu na europske zabilježili umjeren rast profitabilnosti u kriznim godinama. Upravo iz tog razloga svrstani su na vrh ljestvice u regiji. Značajniji rast dobiti ostvaren je samo u Češkoj.

Bruto premija hrvatskih osiguravatelja u razdoblju od 2008. do 2012. godine smanjena je za 11 posto čime je pad manji od srednjoeuropskog prosjeka. Za usporedbu, premije u Mađarskoj su pale 26 posto.

Ako uzmemo u obzir da je Hrvatska od 2008. do 2012. godine zabilježila najveći pad BDP-a i najveću prosječnu godišnju stopu pada osobne potrošnje u regiji, rezultati dokazuju da su hrvatski osiguravatelji otporniji na krizu od ostalih u regiji.

Prema rezultatima studije, osiguravatelji će se i dalje oslanjati na zastupnike pod ugovorom, past će važnost podružnica, a rasti važnost banko-osiguranja. Internet će postati važniji kanal, ali pretežno kod neživotnih osiguranja i jednostavnijih proizvoda. Društveni mediji se još ne shvaćaju kao prodajni kanal.

Odabir osiguranja važna je odluka. Prema tome, izboru police osiguranja potrebno je pristupiti savjesno i odgovorno. kompare.hr uspoređuje ponude i cijene osiguravajućih kuća kako bi posjetiteljima osigurao potpune i  točne informacije na jednom mjestu.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber