Kako hrvatski osiguravatelji podnose krizu?

Tijekom četiri krizne godine hrvatski osiguravatelji su uspjeli održati rast profitabilnosti i izbjeći pad premija više od srednjoeuropskog prosjeka. Zaključak je to istraživanja konzultantske kuće Roland Berger i EFMA, neprofitne udruge banaka i osiguravatelja.

Prema pisanju liderpress.hr-a, hrvatski osiguravatelji su u odnosu na europske zabilježili umjeren rast profitabilnosti u kriznim godinama. Upravo iz tog razloga svrstani su na vrh ljestvice u regiji. Značajniji rast dobiti ostvaren je samo u Češkoj.

Bruto premija hrvatskih osiguravatelja u razdoblju od 2008. do 2012. godine smanjena je za 11 posto čime je pad manji od srednjoeuropskog prosjeka. Za usporedbu, premije u Mađarskoj su pale 26 posto.

Ako uzmemo u obzir da je Hrvatska od 2008. do 2012. godine zabilježila najveći pad BDP-a i najveću prosječnu godišnju stopu pada osobne potrošnje u regiji, rezultati dokazuju da su hrvatski osiguravatelji otporniji na krizu od ostalih u regiji.

Prema rezultatima studije, osiguravatelji će se i dalje oslanjati na zastupnike pod ugovorom, past će važnost podružnica, a rasti važnost banko-osiguranja. Internet će postati važniji kanal, ali pretežno kod neživotnih osiguranja i jednostavnijih proizvoda. Društveni mediji se još ne shvaćaju kao prodajni kanal.

Odabir osiguranja važna je odluka. Prema tome, izboru police osiguranja potrebno je pristupiti savjesno i odgovorno. kompare.hr uspoređuje ponude i cijene osiguravajućih kuća kako bi posjetiteljima osigurao potpune i  točne informacije na jednom mjestu.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Kontakt

ONLINE KUPOVINA

Kompare garancija Kompare poklon bon Postupak ugovaranja Načini plaćanja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

GDPR Opći uvjeti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Politika obrade osobnih podataka Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

© 2012-2019 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38