Kako hrvatski osiguravatelji podnose krizu?

Tijekom četiri krizne godine hrvatski osiguravatelji su uspjeli održati rast profitabilnosti i izbjeći pad premija više od srednjoeuropskog prosjeka. Zaključak je to istraživanja konzultantske kuće Roland Berger i EFMA, neprofitne udruge banaka i osiguravatelja.

Prema pisanju liderpress.hr-a, hrvatski osiguravatelji su u odnosu na europske zabilježili umjeren rast profitabilnosti u kriznim godinama. Upravo iz tog razloga svrstani su na vrh ljestvice u regiji. Značajniji rast dobiti ostvaren je samo u Češkoj.

Bruto premija hrvatskih osiguravatelja u razdoblju od 2008. do 2012. godine smanjena je za 11 posto čime je pad manji od srednjoeuropskog prosjeka. Za usporedbu, premije u Mađarskoj su pale 26 posto.

Ako uzmemo u obzir da je Hrvatska od 2008. do 2012. godine zabilježila najveći pad BDP-a i najveću prosječnu godišnju stopu pada osobne potrošnje u regiji, rezultati dokazuju da su hrvatski osiguravatelji otporniji na krizu od ostalih u regiji.

Prema rezultatima studije, osiguravatelji će se i dalje oslanjati na zastupnike pod ugovorom, past će važnost podružnica, a rasti važnost banko-osiguranja. Internet će postati važniji kanal, ali pretežno kod neživotnih osiguranja i jednostavnijih proizvoda. Društveni mediji se još ne shvaćaju kao prodajni kanal.

Odabir osiguranja važna je odluka. Prema tome, izboru police osiguranja potrebno je pristupiti savjesno i odgovorno. kompare.hr uspoređuje ponude i cijene osiguravajućih kuća kako bi posjetiteljima osigurao potpune i  točne informacije na jednom mjestu.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Kontakt

ONLINE KUPOVINA

Kompare garancija Kompare poklon bon Postupak ugovaranja Načini plaćanja Česta pitanja

SIGURNOST KUPACA

GDPR Opći uvjeti Privole i pritužbe

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

© 2012-2019 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38