Kako gledanje TV-a može biti zdravo

Postoje načini zahvaljujući kojima „buljenje u ekran” i gledanje TV-a može biti i korisno, čak i zdravo.

gledanje_TV-a_vježbanje

„Pokvarit ćeš si oči od silnog gledanja televizora“, rečenica je koju smo najmanje jednom čuli u djetinjstvu i najmanje jednom upotrijebili kao roditelji. Pretjerivanje u bilo čemu, pa tako i u konzumiranju TV sadržaja, svakako nije dobro.

Tehnologija oslobađa

Prije svega, posljednjih godina tehnologija je uvelike napredovala pa više ne moramo ravnati vlastiti život prema TV rasporedu. Umjesto toga, omiljeni film ili seriju pogledat ćemo upravo kada nam to najbolje odgovara, a ne kada je „na programu“. Osim toga, evo zašto je sve dobro gledati TV.

Antistres terapija ispred TV-a

Gledanje TV-a, pa makar se radilo i o najnapetijem trileru, u pravilu opušta. Prateći uzbudljive avanture svojih omiljenih likova ili dokumentarni film o prirodi snimljen najnovijom tehnologijom koja oduzima dah, odagnat ćete svakodnevni stres i napuniti baterije.

TV edukacija

Konkurencija u proizvodnji medijskog sadržaja napravila je svoje pa su današnje serije napravljene vrlo profesionalno, s posebnom pažnjom za detalje. Tu je, dakle, i edukativna komponenta praćenja televizijskog sadržaja.

Nećete, dakako, postati nuklearni fizičar nakon što, primjerice, pogledate „Černobil“, ali bit ćete upućeniji u ono što je prethodilo i uslijedilo nakon jedne od najvećih katastrofa izazvanih ljudskim faktorom.

Protiv negativnih stereotipa

Vrijeme zlatnog Hollywooda u kojem su se filmovi snimali isključivo radi zabave iza nas su. Današnji filmovi i serije ne plaše se uhvatiti se u koštac s brojnim temama koje smatramo kontroverznima. Upravo zahvaljujući tome mogu širiti vidike svojih gledatelja i na taj način pozitivno djelovati na društvo.

Ispred TV-a vježba se i po kiši

Ako niste ljubitelj fizičkog naprezanja i smatrate da je ležeći položaj jedini prirodan položaj za gledanje TV-a, nećemo vam zamjeriti. Svejedno, treba napomenuti da se uz TV prijamnik može i vrlo kvalitetno vježbati. Ne samo što preko ekrana možete pratiti upute fitness instruktora, nego možete „ubiti vrijeme” trčeći ili hodajući po traci ili pedalirajući na kućnom biciklu. Jednim udarcem ubijate dvije muhe: gledate omiljenu seriju ili film i vježbate.

Zdrave grickalice

Pod obveznom opremom za gledanje TV-a najčešće podrazumijevamo daljinski upravljač, ali tu je obično i zdjela puna grickalica. Hoće li to biti čips, kokice ili nešto zdravo, vi birate. Međutim, znajte da će vam tijelo biti itekako zahvalno ako preslane i masne grickalice zamijenite onim neusporedivo zdravijima. Jeste li probali bademe ili čips od mrkve?

Odaberi, usporedi i kupi najpovoljniji paket telekom usluga! → 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber