Kad je pravo vrijeme za osiguranje?

Vjerojatno ste čuli za poslovicu – ne vrijedi plakati nad prolivenim mlijekom. Ukoliko nemate osiguranje za slučaj koji vam se dogodio, nikakve suze neće platiti štetu koju ste pretrpjeli. No, imate li na vrijeme ugovorenu policu osiguranja, lakše ćete podnijeti i suze i pretrpljenu štetu.


Većina vrijednosti koje stječemo u životu i većina situacija koja nas kroz život prati nosi određene rizike. Za većinu njih postoji određena vrsta osiguranja. Krenimo od početka.

Za mališane je korisno ugovoriti kvalitetno zdravstveno osiguranje i osiguranje za slučaj nezgode. Njihovi roditelji spavati će mirnije uz ugovoreno osiguranje od odgovornosti prema trećim osobama. Nakon navršene 14. godine života možete životno osigurati svog teenagera i to na način da on bude osigurana osoba. Prije toga, naime, dijete u životnom osiguranju može biti jedino korisnik osiguranja, ali nikako i osigurana osoba.
Za mnoge je već za vrijeme studiranja ili nakon završetka studija na redu kupovina automobila – prilika za obavezno osiguranje od autoodgovornosti ili kasko osiguranje vozila. Osiguranje nekretnine ne preporučuje se samo vlasnicima nekretnina, već i onima koji žive u unajmljenoj nekretnini.

Sa zaposlenjem dolazi i povećana razina stresa koja donosi razne rizike za zdravlje, pa je dobro ugovoriti policu zdravstvenog osiguranja, a valja povesti i računa o mogućnostima mirovinskog osiguranja. Na putovanjima u inozemstvo koristan suputnik je polica putnog osiguranja. Vlasnicima tvrtki na raspolaganju su osiguranja radnika od nezgode, osiguranja strojeva, poslovnih prostora, prijevoza, osiguranje potraživanja.
Sasvim dovoljno životnih situacija za osiguranje. Na vama je samo da usporedite i odaberete.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!