Jubilarni 10. dani hrvatskog osiguranja

Konferencija Dani hrvatskog osiguranja 2012. otvorena je danas 5. studenog u Rovinju u organizaciji Udruženja osiguravatelja HGK, a pod pokroviteljstvom Ministarstva financija Republike Hrvatske.


Potpredsjednica HGK za gospodarstvo, europske integracije i pitanja EU Vesna Trnokop-Tanta naglasila je kako je osiguranje od izuzetne važnosti za nacionalnu ekonomiju. Globalna financijska kriza izravno je utjecala na hrvatsko tržište osiguranja. Ukupna premija bilježi pad međutim ukupna imovina društava raste. Po ovim pokazateljima možemo reći da industrija osiguranja u Hrvatskoj ima velike neiskorištene tržišne potencijale za daljni rast i razvoj.
”Hrvatska gospodarska komora poduzima niz aktivnosti u tom segmentu poslovanja, a pogotovo aktivnosti vezane uz projekte edukacije financijskog opismenjavanja građana i poduzetnika. Kada govorimo o malim i srednjim poduzetnicima, prema procjenama u Hrvatskoj oko 90% istih nije uopće osigurano ili ima osiguranje s nedovoljnim pokrićem. Tu vidimo veliki potencijal posebice u segmentu osiguranja imovine, osiguranja od odgovornosti te osiguranja financijskih gubitaka”, rekla je Vesna Trnokop-Tanta otvarajući svečani dio konferencije.

Snježana Bertoncelj, predsjednica Udruženja osiguravatelja HGK, pozdravila je prisutne te najavila teme koje će biti prezenitrane na dvodnevnoj konferenciji. Kao važnu temu istaknula je Solventnost II te zaključila da je godina bila izuzetno turbulentna kao što će biti i sljedeća godina zbog činjenice da Hrvatska ulazi u EU.

Zamjenik ministra financija Boris Lalovac, izrazio je zadovoljstvo zbog sudjelovanja u radu konferencije jer Ministarstvo financija očekuje dijalog kako bi se na zadovoljstvo svih došlo do prihvatljivog rješenja. Naglasio je kako su sve promjene koje je Ministarstvo financija predložilo nailazilo na negativne reakcije, no oni su i dalje uvereni kako primjerice i Opći porezni zakon i Zakon o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, unatoč početnom negodovanju, ispunilo svoju svrhu. Također, najavio je Prijedlog Zakona o obveznom osiguranju u prometu. “Cilj je vratiti red na tržište i transparentno poslovanje, a to smatram da je zajednički interes svih nas”, zaključio je zamjenik ministra financija Boris Lalovac.
Uskoro ćemo ocijenjivati rad liječnika

Na panelnoj raspravi pod nazivom Komplementarnost državnog i komercijalnog zdravstva ministar zdravlja Rajko Ostojić kazao je kako je njegov primarni cilj razvoj strategije zdravstvenog sustava te je pozvao na konsenzus te strategije. Društvo mora prestati govoriti o bolesti te se mora fokusirati na zdravlje. Stoga je nužno da naglasak bude na prevenciji. Ministar je najavio i novi sustav ocjenjivanja liječnika primarne zdravstvene zaštite na principu od jedan do pet zvjezdica.

Postoji trend rasta u dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju u zemljama koje su najviše pogođene krizom, ali u Hrvatskoj je drugačiji trend. U Hrvatskoj bilježimo pad u prvih 9 mjeseci 2011 i to za 6% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.  Je li razlog dublja ekonomska kriza, financijska nepismenost, svjesnost ulaganja u zdravlje, pitanja su za razmatranje. No, to se mora mjenjati te se Hrvatska mora približiti prosjeku EU u tom segmentu, kazao je Kristian Podrug, dr. med., predsjednik Uprave Croatia zdravstvenog osiguranje.

Dr. Manuela Zweimuller, EIOPA prezentirala je najvažnije novosti u regulaciji i nadzoru osiguranja u EU i naglasila prioritete EIOPA-e na području zaštite osiguranika, financijskih inovacija i financijske stabilnosti.

Konferencija će trajati dva dana te će se baviti svim aktualnim temam u osiguravajućoj branši.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber