Jeste li ikada poželjeli prevariti osiguranje?

Najčešće prevare u osiguranjima odnose se na najzastupljeniji vid osiguranja kod nas – autoosiguranje. Mnogi se tako sjete lažirati medicinsku dokumentaciju ili prometnu nezgodu. Lažno će prikazati da je vozilo oštećeno u prometnoj nezgodi koja se uopće nije dogodila, pokušati će naplatiti ranije oštećene dijelove vozila ili će povećavati realno nastalu štetu.

No, osiguravatelji imaju efikasna rješenja za sprječavanje ovakvih poteza. Prvi korak je provjeravanje postojanja ranijih šteta na vozilu, kao i provjeravanje broja odštetnih zahtjeva koje je „snalažljivi“ klijent do tada podnio drugim osiguravajućim kućama. Takav postupak provodi se kroz centraliziranu bazu podataka pri Hrvatskom uredu za osiguranje, koja sadrži sve podatke o prometnim nezgodama i njihovim sudionicima, kao i podatke o podnesenim odštetnim zahtjevima za naknade imovinskih i neimovinskih šteta kod svih osiguranja u Hrvatskoj. Osim toga, osiguravatelji međusobno surađuju, postoje interne kontrole, a koriste se i usluge privatnih detektiva.

Čest je slučaj da vas nakon prometne ili neke druge nezgode kontaktira predstavnik agencije koja se bavi isključivo naplatama šteta i pružanjem pravne pomoći u slučaju nezgode. Njihova provizija iznosi dvadeset ili više posto od naplaćene štete, stoga nije neobično da klijente pokušavaju nagovoriti na nerealne ili lažne odštetne zahtjeve.

Odustanite na vrijeme od takvih ideja. Osim što ćete izgubiti vrijeme i živce, bespovratno ćete izgubiti svoj ugled kod osiguravajućih kuća. Jednom kad uđete na njihovu crnu listu, naći ćete se u vrlo nepovoljnoj situaciji. Osim toga, počinitelje prevare čeka novčana kazna ili čak kazna zatvora u trajanju do tri godine. Naštetit ćete i ostalim osiguranicima – upravo zbog lažnih šteta, svi osiguranici plaćati će veće premije osiguranja.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber