HZZO mijenja cijene dopunskog osiguranja

Osiguranici Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje od 1. listopada plaćat će jedinstvenu cijenu policu dopunskog zdravstvenog osiguranja od 70 kuna, odlučilo je u petak Upravno vijeće HZZO-a. Cijena police koja je do sada iznosila 50 kuna za umirovljenike odnosno 110 kuna za radno aktivno stanovništvo ujednačena je nakon što je državna revizija utvrdila da je to suprotno zakonu te da cijena ne može ovisiti o dobi i imovinskom cenzusu. U HZZO-u kažu da će tako godišnja cijena police iznositi 840 kuna po osiguraniku te da osiguranici neće morati dolaziti u područne službe HZZO-a već će dobiti obavijest na koji način popunjavati uplatnice ili trajne naloge putem kojih plaćaju policu.

Ravnatelj HZZO-a Siniša Varga također je istaknuo da je od Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) zatražio da utvrdi je li novinska kampanja Croatia zdravstvenog osiguranja (CZO), koje nudi policu po cijeni od 75 kuna mjesečno, napravljena prema zakonu. U HZZO-u kažu da je Dosi.hr, preko kojeg se nude police CZO-a, kod HANFE registriran kao akviziter odnosno preprodavatelj polica, a u nekim su medijima iznosilili netočne podatke o policama HZZO-a. Te su tekstove, kazao je Varga, prosljedili u HANFU. Od početka kampanje CZO je, kako doznajemo sklopio oko 100.000 novih polica dok je HZZO izgubio 2200 dopunskih osiguranika.

Ovdje možete usporediti trenutno važeće uvjete za dopunsko zdravstveno osiguranje, besplatno i bez obveze zatražiti ponudu te ugovoriti na vrijeme najbolju policu za sebe.

 

Ugovorite dopunsko osiguranje online! →

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Kontakt

ONLINE KUPOVINA

Kompare garancija Kompare poklon bon Postupak ugovaranja Načini plaćanja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

GDPR Opći uvjeti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Politika obrade osobnih podataka

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

© 2012-2019 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38