HZZO gubi police dopunskog osiguranja

Nakon 11 godina od početka pružanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) uskoro više neće moći ugovarati nove police i morati će prepustiti drugim privatnim osiguravateljima taj posao. Odluka je to koja zahvaća sve zemlje Europske unije, čija je članica i Hrvatska od 1. srpnja.

HZZO godišnje ostvari prihod od 1,86 milijardi kuna na osnovi ugovaranja polica što znači da 2,33 milijuna građana Hrvatske posjeduje dopunsko osiguranje.

Čak 17 stranih osiguravatelja i 12 društava za posredovanje u osiguranju najavilo je Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih tržišta dolazak u Hrvatsku i nuđenje tih usluga domaćim osiguranicima. Interes je razumljiv obzirom na činjenicu da su do sad osiguravajuća društva po toj osnovi ostvarivala znatno niža prihode.

Jasno je da će se osiguranici koji su i do sad posjedovali policu dopunskog osiguranja morati odabrati jednog od privatnih osiguravatelja no još nije poznato što će biti sa 894 tisuće građana kojima to plaća proračun i hoće li i oni taj iznos morati izdvojiti iz svog novčanika.

Ravnatelj HZZO-a Siniša Varga je prethodnih dana u javnosti izjavio kako u toj instituciji već neko vrijeme razmatraju više opcija koje će predstaviti svom vlasniku, Vladi. Otkrio je da su na stolu svi modeli, od zadržavanja sadašnjeg koncepta, preko osnivanja novog društva do potpunog odustajanja od ugovaranja dopunskih polica. Vlada će odlučiti koji model ostaje, a HZZO će se skrbiti da sve bude zakonito.

Police dopunskog osiguranja koja nude osiguravajuća društva, možete uspoređivati na kompare.hr. Na taj ćete način najtransparentnije moći provjeriti dobivate li najviše s obzirom na uloženi novac.

 

Ugovorite dopunsko osiguranje online! →

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Klikni ovdje za odjavu sa newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber