Erste omogućio beskontaktno plaćanje

Erste&Steiermärkische Bank d.d. (Erste banka), i Erste Card Club d.o.o. (ECC), svojim su klijentima ponudili nove Maestro® PayPass™ debitne i MasterCard® PayPass™ kreditne kartice, koje omogućavaju beskontaktni način plaćanja na, u ovom trenutku, više od 350 označenih prodajnih mjesta širom Hrvatske. Do kraja godine broj POS uređaja na kojima će biti omogućeno beskontaktno plaćanje navedenim karticama povećat će se na 1000.

Maestro PayPass i MasterCard PayPass kartice spadaju u najnoviju generaciju platnih kartica, koje zahvaljujući PayPass tehnologiji omogućuju beskontaktno plaćanje. Njihove osnovne prednosti su brzina, jednostavnost i sigurnost plaćanja, a osim dodatne mogućnosti beskontaktnog plaćanja, nove kartice zadržat će sve funkcionalnosti postojećih kartica, odnosno njima će se i dalje moći obavljati klasična plaćanja. Prilikom beskontaktnog plaćanja, kartica se cijelo vrijeme nalazi u rukama korisnika, a dovoljno je prisloniti je na beskontaktni čitač koji se nalazi na prodajnim mjestima i transakcija će biti odrađena za nekoliko sekundi. Autorizacija PIN-om ili potpisom potrebna je samo za kupnje veće od 100 kuna, a nakon uspješno obavljene transakcije, korisnik dobiva račun te slip.

Prilikom beskontaktnog plaćanja, kartica se cijelo vrijeme nalazi u rukama korisnika, a dovoljno je prisloniti je na beskontaktni čitač koji se nalazi na prodajnim mjestima i transakcija će biti odrađena za nekoliko sekundi.

Također, važno je napomenuti da se jedna kupovina ne može naplatiti više puta jer ukoliko korisnik karticu i prisloni više puta uz čitač, transakcija će se provesti samo jednom. Isto tako, isključena je i mogućnost „slučajnog“ plaćanja jer da bi se obavila transakcija, karticu je potrebno prisloniti uz sami POS uređaj. Sva prodajna mjesta koja prihvaćaju PayPass beskontaktno plaćanje mogu se naći na internetskim stranicama Erste banke i ECC-a.

„Nakon usluge „Slikaj i plati“ na pametnim telefonima, za naše smo klijente razvili novu uslugu „Prisloni i plati“ na Maestro i MasterCard karticama, a sve da bi što jednostavnije, sigurnije i brže mogli plaćati. Sa „Slikaj i plati“ zauvijek smo im olakšali plaćanje računa za razne komunalne usluge jer ih više ne moraju ručno ukucavati, a s „Prisloni i plati“ olakšavamo im plaćanja na prodajnim mjestima jer kartica ostaje u njihovim rukama te za kupnje do 100 kuna ne moraju unositi PIN“, naglasio je Igor Strejček, direktor Direkcije upravljanja distributivnim kanalima u Erste banci.

„Kako bismo korisnicima naših kartica omogućili jednostavno korištenje beskontaktnog plaćanja, svakodnevno radimo na širenju mreže prodajnih mjesta koja opremamo potrebnom tehnologijom za korištenje ove usluge. Prvi smo na hrvatskom tržištu koji smo ovu funkcionalnost beskontaktnog plaćanja implementirali na ovako velikom broju prodajnih mjesta. Time pokazujemo kako inovativnost i svjetske trendove modernog kartičnog poslovanja primjenjujemo u Hrvatskoj“, istaknuo je Željko Menalo, predsjednik Uprave ECC-a.

“MasterCard PayPass usluga dostupna u 48 zemalja te na oko 550.000 prodajnih mjesta širom svijeta. Stoga nam je veliko zadovoljstvo vidjeti novu beskontaktnu uslugu i u Hrvatskoj. PayPass usluga idealna je za mjesta gdje tradicionalno dominiraju gotovinska plaćanja te pomaže ljudima ostvariti još jednostavnija, sigurnija i brža plaćanja ali i smanjiti udio gotovine koja je još uvijek značajno prisutna u svakodnevnom životu”, rekao je Milan Gauder, generalni direktor tržišta centralne i istočne Europe iz kompanije MasterCard.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Klikni ovdje za odjavu sa newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber