Savjeti za brigu o bateriji električnih automobila

Ako ste kupili električni automobil, obavili registraciju i tehnički pregled te ugovorili auto osiguranje, ono najosnovnije je iza vas! Nakon toga slijedi briga o samom autu, prije svega o bateriji.

Baterija za električne automobile može trajati dugo, no postoje stvari koje možete učiniti kako biste poboljšali njezinu dugotrajnost. U nastavku teksta donosimo vam pet jednostavnih savjeta.

Electric vehicle changing on street parking with graphical user interface, Future EV car concept

1. Smanjite brzo punjenje

Kontinuirano brzo punjenje električnog automobila lošije utječe na bateriju od sporijeg punjenja. Za zdravlje baterije bi bilo najbolje ako biste svoj električni automobil mogli puniti polako i pomoću namjenskog kućnog punjača.

2. Stanje napunjenosti držite između 20 i 80 %

Pazite da baterija ne ostane prazna ili da ne bude u potpunosti puna. Kako biste si olakšali, promijenite postavke na automobilu ili samom punjaču i ograničite punjenje na oko 80 % te ju uvijek, ako je moguće, probajte zadržati iznad 20 %.

3. Punite ga do kraja samo za duga putovanja

Ponekad nam je potrebna baterija koja je napunjena do kraja, pogotovo ako idemo na dulje putovanje. Ako bateriju ne punite stalno do 100 %, punjenje do kraja neće loše utjecati na nju. U skladu s time, punite ju do 100 % samo kada vam je to stvarno potrebno.

4. Vozite automobil na redovite i kratke vožnje

Kao benzince i dizelaše, i električne je automobile, zbog cjelokupnog zdravlja vozila, pametno svako malo provozati.

5. Parkirani automobil ne ostavljajte predugo na jednom mjestu

Ako svoje električno vozilo ne možete voziti dulje vrijeme, premjestite ga na drugo mjesto. To pomaže u sprečavanju stvaranja ravnih mjesta u gumama koje mogu utjecati na učinkovitost.

Koliko traje baterija za električno vozilo?

Podaci od zadnjih 10 godina pokazuju da se zdravlje baterije smanjuje za oko 10 % nakon pet ili šest godina. Međutim, to ne mora nužno utjecati na domet, a i tehnologija baterija se znatno poboljšala u posljednjih nekoliko godina pa možete očekivati bolju brojku.

Učinkovitost i dugovječnost baterije razlikovat će se ovisno o proizvođaču i modelu. Srećom znamo da velika upotreba električnih automobila ne utječe negativno na vijek trajanja baterije.

Ako ste tek kupili električnog ljubimca i zanimaju vas cijene osiguranja i savjeti za registraciju za električna vozila, kliknite ovdje i saznajte sve važne informacije kroz našu raniju blog objavu.

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber