Tko nema dopunsko zdravstveno osiguranje, dobit će po džepu

Iako je novi prijedlog Zakona o zdravstvenoj zaštiti još uvijek u fazi nacrta, sve je izglednije da će osobe koje zatraže medicinsku pomoć, a nemaju dopunsko zdravstveno osiguranje (DZO), participaciju plaćati dvostruko više. Tko nema dopunsko zdravstveno osiguranje?

dopunsko zdravstveno
Fotografija: Dnevnik.hr, montaža: kompare.hr

Podsjetimo, prema aktualnom Zakonu o zdravstvenom osiguranju, maksimalni iznos participacije ograničen je na 2.000 kuna, neovisno o visini ukupnog troška. Primjera radi – onaj tko nema dopunsko zdravstveno osiguranje, a završi na nenadanoj operaciji koja košta 10.000kn, platit ćete samo petinu toga iznosa. Međutim, ako se iznos maksimalne participacije udvostruči, spomenutu operaciju platit ćete 4.000 kuna.

U sustavu dopunskog samo pola radnika

Udvostručenjem participacije, smatraju zagovornici te mjere, hrvatske građane motivirat će se da u što većem mogućem broju postanu korisnici DZO-a.

Prema podacima Koordinacije liječnika obiteljske medicine, od 1,3 milijuna zaposlenih hrvatskih građana, tek ih je polovica u sustavu DZO-a.

Dvostruko rizičnije

Nemati dopunsko tako bi potkraj ove godine, kada se očekuje da će novi zakon stupiti na snagu, prema svemu sudeći, postat će dvostruko rizičnije. Stoga vam ponovno preporučamo da ne čekate posljednji trenutak, već da policu dopunskog zdravstvenog osiguranja ugovorite već sada.

Osim ako ostvarujete pravo na besplatno dopunsko osiguranje, što možete provjeriti ovdje

Samo 25 kuna mjesečno

Ako namjeravate izvaditi policu dopunskog, a mlađi ste od 29 godina, premiju možete ugovoriti već za 25 kuna mjesečno te tako ostvariti jednaka prava, uz nemalu godišnju uštedu od 540 kuna.

15 dana karence

Pri ugovaranju dopunskog svakako pripazite na karencu, razdoblje od 15 dana kada imate policu, ali je ne možete koristiti. Karenca je uvedena upravo kako bi se izbjeglo ugovaranje police u zadnji čas, slikovito rečeno, na operacijskom stolu.

Dodatne pogodnosti

Na kraju dana, polica dopunskog zdravstvenog osiguranja ne odnosi se samo na oslobađanje od plaćanja  participacije za bolničko liječenje, nego i na niz drugih pogodnosti – oslobađanje plaćanja participacije za lijekove, pregleda u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, usluge domova zdravlja, pa i lijekove s B liste.

Ugovori dopunsko zdravstveno osiguranje online →

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber