Tko nema dopunsko zdravstveno osiguranje, dobit će po džepu

Iako je novi prijedlog Zakona o zdravstvenoj zaštiti još uvijek u fazi nacrta, sve je izglednije da će osobe koje zatraže medicinsku pomoć, a nemaju dopunsko zdravstveno osiguranje (DZO), participaciju plaćati dvostruko više. Tko nema dopunsko zdravstveno osiguranje?

dopunsko zdravstveno
Fotografija: Dnevnik.hr, montaža: kompare.hr

Podsjetimo, prema aktualnom Zakonu o zdravstvenom osiguranju, maksimalni iznos participacije ograničen je na 2.000 kuna, neovisno o visini ukupnog troška. Primjera radi – onaj tko nema dopunsko zdravstveno osiguranje, a završi na nenadanoj operaciji koja košta 10.000kn, platit ćete samo petinu toga iznosa. Međutim, ako se iznos maksimalne participacije udvostruči, spomenutu operaciju platit ćete 4.000 kuna.

U sustavu dopunskog samo pola radnika

Udvostručenjem participacije, smatraju zagovornici te mjere, hrvatske građane motivirat će se da u što većem mogućem broju postanu korisnici DZO-a.

Prema podacima Koordinacije liječnika obiteljske medicine, od 1,3 milijuna zaposlenih hrvatskih građana, tek ih je polovica u sustavu DZO-a.

Dvostruko rizičnije

Nemati dopunsko tako bi potkraj ove godine, kada se očekuje da će novi zakon stupiti na snagu, prema svemu sudeći, postat će dvostruko rizičnije. Stoga vam ponovno preporučamo da ne čekate posljednji trenutak, već da policu dopunskog zdravstvenog osiguranja ugovorite već sada.

Osim ako ostvarujete pravo na besplatno dopunsko osiguranje, što možete provjeriti ovdje

Samo 25 kuna mjesečno

Ako namjeravate izvaditi policu dopunskog, a mlađi ste od 29 godina, premiju možete ugovoriti već za 25 kuna mjesečno te tako ostvariti jednaka prava, uz nemalu godišnju uštedu od 540 kuna.

15 dana karence

Pri ugovaranju dopunskog svakako pripazite na karencu, razdoblje od 15 dana kada imate policu, ali je ne možete koristiti. Karenca je uvedena upravo kako bi se izbjeglo ugovaranje police u zadnji čas, slikovito rečeno, na operacijskom stolu.

Dodatne pogodnosti

Na kraju dana, polica dopunskog zdravstvenog osiguranja ne odnosi se samo na oslobađanje od plaćanja  participacije za bolničko liječenje, nego i na niz drugih pogodnosti – oslobađanje plaćanja participacije za lijekove, pregleda u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, usluge domova zdravlja, pa i lijekove s B liste.

Ugovori dopunsko zdravstveno osiguranje online →

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber