Dobit kod životnog osiguranja.O čemu se radi?

Ponuda osiguranja je postala sve bogatija. Tako su se na tržištu pojavile police osiguranja kod kojih osiguravatelji jamče da će korisnik osiguranja po isteku ugovora ostvariti ugovorenu dobit. kompare.hr istražio je o čemu se ovdje radi.


Policom životnog osiguranja se štedi i ulaže u vlastitu sigurnost i sigurnost obitelji pa prema tome životna osiguranja postaju sve popularnija kao oblik ulaganja. Osiguravajuće kuće obogatile su svoju ponudu životnih osig
uranja, a u novije vrijeme na tržištu su se pojavile police osiguranja sa garantiranom dobiti. Ovakve police osiguranja jamče isplatu dobiti na osiguranu svotu nakon isteka ugovora. Dakle, u slučaju doživljenja osiguraniku se isplaćuje iznos premije i dobit garantirana ugovorom. Ti ugovori su znatno kraći od klasičnih ugovora pa se mogu sklopiti i na 5 godina. U slučaju smrti osiguranika, isplaćuje se naknada sa udjelom u garantiranoj dobiti.

Prednosti ovog oblika životnog osiguranja stoji u činjenici da se uz osiguranje rizika smrti ostvaruje pravo na dobit, a to pravo je zajamčeno. Nameće se pitanje, zašto jednostavno ne bih štedio ili ulagao u investicijske fondove? Zajamčena dobit je barem dvostruko veća nego što se može ostvariti oročavanjem novca u bankama, premda to ovisi od osiguravatelja i pojedine banke. Investicijski fondovi su dobar oblik ulaganja premda postoji izvjestan rizik od gubitka kao posljedice negativnih tržišnih trendova. Osiguranje sa garantiranom dobiti prvenstveno ima za cilj sigurnost i zaštitu od rizika, a tek potom dobit.

Jedina zamjerka ovom obliku osiguranja stoji u činjenici da je potrebno jednokratno uplatiti premiju osiguranja, a minimalan iznos premije je minimalno 1000 do 2500 eura, ovisno o osiguravajućem društvu.

Zaključno, životno osiguranje sa garantiranom dobiti dobar je oblik ulaganja ukoliko raspolažete sa određenim budžetom budući da s njime dobivate sigurnost i zaštitu od rizika te zagarantiranu dobit.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber