NAGRADNA IGRA: Usporedi osiguranja ili telekom usluge, ugovori na kompare.hr i osvoji Opel Mokku!
Usporedi, kupi i osvoji Opel Mokku!

Dječja štednja za sigurniju budućnost

Nikada nije prerano početi štedjeti i misliti na financijsku budućnost djeteta. Pčelica, Medo Štedo, Junior…neka su od imena „malih pomagača“ koji bi jednog dana našoj djeci trebali omogućiti željeno školovanje, putovanje, financijske temelje za financijski stabilnu budućnost. Dječja štednja potiče razvoj svijesti o štednji ali i o samokontroli.

Dječja se štednja može ugovoriti na ime djeteta do 18 godina starosti, državljana Republike Hrvatske, s prebivalištem u Hrvatskoj, zastupanog po roditelju/skrbniku u skladu s odredbama Obiteljskog zakona i drugih zakonskih akata. Roditelj/skrbnik može raspolagati sredstvima štednje na ime maloljetnog djeteta u skladu s odredbama Obiteljskog zakona i drugih važećih propisa. Prednost dječje štednje je dostupnost novca. Naime, novac je kroz dječju štednju dostupan u bilo kojem trenutku (u ograničenom mjesečnom iznosu), ali valja znati da dulje neprekinuto trajanje štednje donosi više pogodnosti. Prednosti su i sustavi nagrađivanja kojima djecu učimo odgovornom odnosu prema štednji i novcu.  

Što kažu brojke? Kamata na dječju štednju u bankama kreće se od 4 do 6% godišnje za štednju u kunama, te 3 do 5,50% za štednju u eurima, dok se premije na kamatu kod nekih banaka kreću od 10 do 50%, ovisno o neprekinutom periodu trajanja štednje. Sustav nagrađivanja donosi razne bonuse kao što su pokloni za rođendan, zabavni časopisi za djecu, sudjelovanje u nagradnim igrama i događanjima kao što su predstave i kino projekcije, te bonovi za shopping ili mogućnost dizanja kredita po povoljnijim uvjetima. Prije donošenja odluke o načinu štednje za svoje dijete, svakako usporedite različite programe štednje kao što su dječja štednja, stambena štednja, štednja kroz osiguranje, te na temelju usporednih rezultata donesite odluku koja je najbolja za vašu obitelj.

A ukoliko želite našu pomoć u uštedi prilikom ugovaranja osiguranja ili telekom usluga, obratite nam se s povjerenjem. Usporedi osiguranja ili telekom usluge uz Kompareovce, kupite online i uštedite. Kliknite!