Benefiti dobrovoljne mirovinske štednje

Investiranje u dobrovoljni mirovinski fond jedan je od najboljih dugoročnih financijskih programa štednje. Dobit u mirovinskim fondovima ostvaruje se kroz godišnji prinos koji fond ostvaruje, kao i kroz poticajna sredstva kojima država stimulira ovakav vid štednje za mirovinu.

U Hrvatskoj trenutno posluje pet dobrovoljnih mirovinskih fondova, a razlikuju se po ostvarenim godišnjim prinosima, koji se kreću od 1,90 pa do 8 posto godišnje. Važan faktor za odabir fonda je vrijeme štednje. Osobe koje ne žele i ne mogu preuzeti veliki rizik na kraći rok, sigurnost uloga im je na prvom mjestu i žele konzervativni način ulaganja odabrati će fond koji ima manji očekivani prinos. Mlađe osobe koje tek započinju radni vijek i mogu računati s dužim vremenom štednje mogu si dozvoliti preuzimanje malo većeg rizika, ali očekivati i veće prinose.

3 praktična benefita dobrovoljne mirovinske štednje
1. Samostalno određujete iznos i dinamiku uplata. Idealno je imati željeni plan štednje i odrediti mjesečni ili godišnji iznos koji ćete uplaćivati. No, nastupe li nepredviđene okolnosti i ne možete više plaćati redovito i koliko biste htjeli, nema nikakvih penala i nema potrebe za prekidom štednje.
2. Višestruka financijska dobit u mirovinskoj štednji odnosi se na prinose fonda i na državna poticajna sredstva. Nažalost, porezna olakšica koju su mogli koristiti građani ukinuta je 30.06.2010. ali izišlo se u susret poslodavcima: oni poslodavci koji uplaćuju dobrovoljnu mirovinsku štednju u korist svojih zaposlenika do 500 kuna mjesečno, ne plaćaju poreze i doprinose kao da se radi o plaći, jer se ta vrsta dohotka više ne smatra plaćom. Dakle, uplata u treći stup poslodavcima je porezno priznati trošak, tako da se za iznos uplate umanjuje osnovica poreza na dobit.
3. Sredstvima se može raspolagati već nakon 50. godine života, što je idealna zaštita i sigurnost u slučaju prijevremene ili invalidske mirovine.
Provjerite koliko biste mogli uštedjeti za mirovinu kroz kompare.hr usporedbu dobrovoljnih mirovinskih fondova.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber