Benefiti dobrovoljne mirovinske štednje

Investiranje u dobrovoljni mirovinski fond jedan je od najboljih dugoročnih financijskih programa štednje. Dobit u mirovinskim fondovima ostvaruje se kroz godišnji prinos koji fond ostvaruje, kao i kroz poticajna sredstva kojima država stimulira ovakav vid štednje za mirovinu.

U Hrvatskoj trenutno posluje pet dobrovoljnih mirovinskih fondova, a razlikuju se po ostvarenim godišnjim prinosima, koji se kreću od 1,90 pa do 8 posto godišnje. Važan faktor za odabir fonda je vrijeme štednje. Osobe koje ne žele i ne mogu preuzeti veliki rizik na kraći rok, sigurnost uloga im je na prvom mjestu i žele konzervativni način ulaganja odabrati će fond koji ima manji očekivani prinos. Mlađe osobe koje tek započinju radni vijek i mogu računati s dužim vremenom štednje mogu si dozvoliti preuzimanje malo većeg rizika, ali očekivati i veće prinose.

3 praktična benefita dobrovoljne mirovinske štednje
1. Samostalno određujete iznos i dinamiku uplata. Idealno je imati željeni plan štednje i odrediti mjesečni ili godišnji iznos koji ćete uplaćivati. No, nastupe li nepredviđene okolnosti i ne možete više plaćati redovito i koliko biste htjeli, nema nikakvih penala i nema potrebe za prekidom štednje.
2. Višestruka financijska dobit u mirovinskoj štednji odnosi se na prinose fonda i na državna poticajna sredstva. Nažalost, porezna olakšica koju su mogli koristiti građani ukinuta je 30.06.2010. ali izišlo se u susret poslodavcima: oni poslodavci koji uplaćuju dobrovoljnu mirovinsku štednju u korist svojih zaposlenika do 500 kuna mjesečno, ne plaćaju poreze i doprinose kao da se radi o plaći, jer se ta vrsta dohotka više ne smatra plaćom. Dakle, uplata u treći stup poslodavcima je porezno priznati trošak, tako da se za iznos uplate umanjuje osnovica poreza na dobit.
3. Sredstvima se može raspolagati već nakon 50. godine života, što je idealna zaštita i sigurnost u slučaju prijevremene ili invalidske mirovine.
Provjerite koliko biste mogli uštedjeti za mirovinu kroz kompare.hr usporedbu dobrovoljnih mirovinskih fondova.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber