5 koraka kako dobro prodati polovni automobil

Prodajete polovni automobil, a niste sigurni da ćete postići dobru cijenu?

U nastavku teksta donosimo vam nekoliko savjeta putem kojih možete dobro proći bez puno troškova s vaše strane.

Polovni automobil - uspješna prodaja

1. Urednost

Potrudite se da vaš polovni auto bude čist i uredan. Naravno da nije isto ako auto perete redovito ili samo taj jedan put prije prodaje. Međutim, u svakom ga je slučaju bolje oprati, usisati i obrisati nego potencijalnom kupcu pokazati blatnjav i prašnjav auto s neurednom, razbacanom i smrdljivom unutrašnjošću.

2. Fotografije

Kada oglašavate svoj polovni automobil, imajte na umu da oglas bez fotografije ima oko 50 % manju mogućnost da će biti primijećen od oglasa s fotografijom. Ako je vaš rabljeni automobil dobro očuvan i atraktivan, zašto to ne biste iskoristili? Većina si ljudi ne može odmah vizualizirati model koji je na oglasu, a možda bi im se svidio da ga vide na fotografiji. Nadalje, oglašavanje na više mjesta znači povećavanje šanse za prodaju. Na fotografijama prikažite što više možete i potrudite se dobro fotografirati auto iz različitih kutova. Također, nemojte koristiti filtere i ne skrivajte registarsku oznaku automobila.

3. Nedostaci

Nijedan kupac ne bi bio sretan s kupnjom automobila koji još mora dotjerivati, koliko god to koštalo. Auti s vidljivim nedostacima teže pronalaze svojeg kupca, a ako riješite one sitne i zapravo otklonjive nedostatke, već ste puno napravili. Uložite malo truda i vremena i zamijenite rastrganu oznaku, pregorjelu žarulju, pokrpajte tkaninu sjedala itd. To vam neće biti veliki trošak, a znatno će popraviti generalnu sliku automobila koji prodajete.

4. Kućna adresa

Kada netko kupuje polovni automobil, ne zanima ga privatni život prodavača, ali dolazak na vašu kućnu adresu odličan je način za uvjeriti se u legitimnost prodaje. Nažalost, ponekad se može raditi o profesionalnoj preprodaji auta ili limaru/mehaničaru koji prodaje neispravne/neoštećene aute nakon što ih uredi. Ako pristanete na posjet potencijalnog kupca, napravit ćete dobar potez i možda ćete biti korak bliže prodaji.

5. Probna vožnja

Ako je auto ispravan, nema razloga zašto potencijalnom kupcu ne biste dozvolili kratku probnu vožnju. Ako još uz to pristanete na stručni mehaničarski pregled, tom ćete gestom i rezultatima pregleda dati kupcu do znanja da doista ne prešućujete nikakve velike ili kritične nedostatke. Sigurno ne želite da kupac dobije osjećaj da mu nešto želite podvaliti pa se svakako dobro informirajte o svom autu te kulturno i smireno odgovarajte na sva pitanja.

S nekoliko kratkih i logičnih savjeta možete postići dobru cijenu za svoj polovni automobil i pritom ne otjerati nijednog kupca. Na isti, transparentan način, kompare.hr prikazuje cijene polica za auto osiguranje.

Ako vam je registracija pred istekom, javite se Kompareovcima da vam usporede sve dostupne ponude i pronađu opciju koja će najbolje odgovarati vašim željama i potrebama. Za sve upite smo vam na raspolaganju radnim danom od 8 do 20 sati i subotom od 9 do 14 sati na kontakt broj 01 555 0666.

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber