TV i djeca: 10 savjeta za odgovorno gledanje

Kvalitetno provedeno vrijeme s djecom ne mora to biti na egzotičnom i skupom izletu. Dovoljna je i šetnja kvartom ili zajedničko gledanje TV-a.

TV_ s_djecom

Gledanje TV-a s djecom postaje vrijedno iskustvo tek s poštivanjem određenih pravila. Evo kako odgovorno gledati TV sa svojim mališanima.

Odaberite obiteljske vrijednosti

U današnje vrijeme na tržištu je pregršt sadržaja i vrlo se lako izgubiti u toj silnoj ponudi. Za obiteljsko gledanje ipak je najbolje odabrati sadržaj koji ističe pozitivne vrijednosti.

Ograničite vrijeme gledanja

Djeca se ponašaju kao djeca, a to između ostalog znači i da ne znaju postaviti granice. Kada bi se pitalo samo njih, vjerojatno bi od jutra do sutra gledali TV. Roditelji su tu da ograniče vrijeme gledanja u ekran, bez obzira je li riječ o filmovima i serijama ili video igricama.

Izbacite TV iz dječje sobe

Iako kao što roditelji ponekad pretjeruju u svojim strahovima, potrebno je imati nadzor nad medijskim sadržajem dostupnom djeci. Na novijim modelima TV-a postoji roditeljski nadzor, ali ta je vrsta nadzora ipak efikasnija kada je „uživo”. S televizorom u dječjoj sobi to nije moguće postići pa je najbolje ne držati ga u toj prostoriji.

Pomozite djeci u odabiru programa

U želji da što prije odrastu djeca će često željeti gledati programe koji nisu namijenjeni njihovoj dobi. Stoga im treba pomoći u odabiru programa primjerenog njihovom uzrastu i onome što ih zanima.

Pronađite knjige za svoje klince

Kada shvatite što vam dijete voli gledati, pokušajte mu „podvaliti” knjige o toj temi. Tako ćete dijete uvući u prekrasan svijet mašte i kreativnosti.

Osim toga, pregršt je i aplikacija koje će kod djeteta probuditi kreativnost i koje će “buljenje” u ekran učiniti korisnim.

Snimajte i reprizirajte sadržaje

I mi odrasli često iznova gledamo svoje omiljene serije i filmove i svaki put pronađemo nešto novo. Jednako je i s djecom, pogotovo zato što mogu „upiti” mnogo manje tijekom samo jednog gledanja. Snimajte im omiljene emisije da mogu u njima uživati više puta.

Gledajte televiziju zajedno

Kada imate vremena, sjedite uz dijete i objasnite mu što se sve i zašto se događa ono što vidite na ekranu. Ako gledate snimljeni sadržaj, nije zgorega povremeno zaustaviti snimku i dati dodatna pojašnjenja aktualnih zbivanja.

Planirajte uz TV vodič

Uz TV vodič zajedno s djetetom možete isplanirati čitav TV tjedan te iskoristiti prigodu da raspravite o brojnim temama i shvatite što je zanimljivo vašem djetetu.

„Nacrtaj mi junaka“

Nakon što vam je dijete odgledalo svoju omiljenu seriju, recite mu da nacrta ono što mu se najviše svidjelo. Djeca obožavaju crtati, a ovo je ujedno prilika i da mu pomognete ako zapne, odnosno da iskoristite priliku za razgovor. Neka vam opiše što se sve i zašto dogodilo.

Spojite TV i „pravi život“

Pomozite djetetu da ono što je vidjelo na televiziji pretoči u iskustvo iz svoje svakodnevice i ohrabrite ga da pronađe što više poveznica između TV-a i „pravog života“. Za razliku od odraslih, razmišljanja djece još uvijek nas mogu iznenaditi i razveseliti.

Odaberi, usporedi i kupi najpovoljniji paket telekom usluga! → 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber